Domowe mini hamburgery

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Witam serdecznie. Proponuję wam spróbować mini hamburgery z kiwi, uwierzcie mi, że kiwi pasuje tutaj jak nix innego.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g mięsa wołowego mielonego
    1 cebula
    Roszponka
    2 bułki hamburegerowe
    Majonez
    Keczup
    2 kiwi
    Pomidor
    Ser żółty
    Przyprawy do mięsa : Sól pieprz szczypta cynamonu kminku rzymskiego cebulka (prażona) granulowana czosnek w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Hamburgery Przekąski

Domowe mini hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy i ugniatamy (ja dolewam jeszcze kapkę wody) i jako ostatnie smażymy by było ciepłe.
    Bułki porcjujemy na mniejsze hamburgery. Tak samo robimy z cebulką serem, kiwi oraz pomidorem. Bułki (wcześniej możemy przypiec by były chrupiące) i rozcięte smarujemy z wewnętrznych stron majonezem układamy składniki (gdy smażymy kotlety hamburegerowe na koniec na każdym kotleciku kładziemy mini plaster sera i czekamy aż delikatnie zacznie się topić) smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować