Pyszny gulasz z marchewek z mięsem i nutką tymianku.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Duży koper włoski
4marchewki
300g salami pepperoni lub jak ktoś nieco bardziej lubi pikantny smak polecam kiełbasę chorizo
500g pomidorków
Łyżka tymianku
Sól do smaku oraz pieprz
Gulasz z marchewek z salami pepperoni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Koper włoski kroimy w cienkie plasterki. To samo czynimy z kiełbasą lub salami oraz marchewkami. Następnie kiełbasę lub salami smażymy na suchej patelni aż puści tłuszcz który zostawiamy do smażenia marchewki(mięso ściągamy). Marchewkę dusimy kilka minut , następnie dodajemy koper włoski. Znów dusimy kilka minut. Ostatecznie dodajemy pomidorki oraz mięso dusimy i doprawiamy . Smacznego
Komentarze