PIEROGI Z KASZY GRYCZANEJ , SERA BIAŁEGO I ZIEMNIAKÓW

4.49 (193 ocen)

Jeśli ktoś nie lubi tradycyjnych pierogów polecam właśnie takie z kaszy gryczanej .

Składniki:

  • 0,5kg mąki

    250 ml ciepłej wody

    1,5 łyżeczki sol

    2 łyżki oleju

    2 jajka

    SKŁADNIKI FARSZU :

    2 woreczki kaszy gryczanej

    1 kostka sera białego przeciśniętego przez praskę

    300 gr ugotowanych przeciśniętych ziemniaków

    pieprz, warzywko lub inna przyprawa jaką lubicie

    2 małe cebulki
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszy gryczanej , sera białego i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ , SEREM I ZIEMNIAKAMI 1. 1. Z mąki , ciepłej wody , soli, oleju, jajek zagnieść ciasto.

    2. Kaszę w woreczkach ugotować , odsączyć z wody i ostudzić.

    3. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić z 2 łyżkami margaryny .

    4. Dodać ser, ziemniaki i doprawić do smaku pieprzem i warzywkiem.

    5. Wszystko dokładnie wymieszać.

    6. Ciasto rozwałkować ( nie za grubo ) wykrawać kółka i nadziewać

    farszem. Zlepiać .

    7. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.


    8. Podawać ze śmietaną lub roztopionym masłem jak kto lubi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować