Pierogi z Kapustą słodką i kiszoną z dodatkiem Borowików Suszonych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam pierogi :P jak z kapusta to zawsze robię ze słodką, ale tym razem postanowiłam trochę pomieszać smaki. Naprawdę okazały się przepyszne

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:

    3 szkl mąki pszennej
    1 szkl ciepłej wody
    1 jajko
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki oleju

    SKŁADNIKI NA FARSZ:

    1/2 główki kapusty
    500g kapusty kiszonej
    2 cebule
    40g suszonych borowików szlachetnych
    olej
    woda
    sól
    pieprz
    sos sojowy
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą słodką i kiszoną z dodatkiem borowików suszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wyrobić.
    2. Kapustę słodką ugotować w wodzie do miękkości.
    3. Grzyby suszone zalać wodą najlepiej godzinę wcześniej, następnie ugotować, odcedzić.
    4. Kapustę kiszoną ugotować w wodzie z grzybów, w razie potrzeby dolać trochę wody.
    5. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać kapusty drobno pokrojone, odciśnięte z wody.
    6. Całość smażyć w razie potrzeby dodać troszkę masła, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Pozostawić do wystygnięcia.
    7. Ciasto wałkujemy jak najcieniej, wycinamy kółka, nadziewamy, sklejamy, gotujemy do miękkości ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować