Pierogi z kapustą słodką i kiszoną z dodatkiem borowików suszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wyrobić.
2. Kapustę słodką ugotować w wodzie do miękkości.
3. Grzyby suszone zalać wodą najlepiej godzinę wcześniej, następnie ugotować, odcedzić.
4. Kapustę kiszoną ugotować w wodzie z grzybów, w razie potrzeby dolać trochę wody.
5. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać kapusty drobno pokrojone, odciśnięte z wody.
6. Całość smażyć w razie potrzeby dodać troszkę masła, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Pozostawić do wystygnięcia.
7. Ciasto wałkujemy jak najcieniej, wycinamy kółka, nadziewamy, sklejamy, gotujemy do miękkości ciasta.
Komentarze