PIECZONY SCHAB Z PIECZARKAMI

4.93 (183 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Doskonałe połączenie mięsa i grzybów. Soczysty schab i aromatyczny sos.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 kg schabu bez kości
    25dag pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, papryka mielona, przyprawa uniwersalna, majeranek
Wystaw ocenę:

4.93 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony schab z pieczarkami 1. Naczynie żaroodporne nasmarować smalcem. Mięso natrzeć przyprawami z
    dwóch stron i włożyć do naczynia. Cebulę i czosnek pokroić w
    plasterki i obłożyć mięso. Pieczarki obrać, przekroić na ćwiartki i
    posypać nimi mięso. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego
    piekarnika. Piec w temp. 180 st, Po 30 minutach pieczenia wyjąć naczynie
    i
    przewrócić schab na drugą stronę, polać sosem uzyskanym z mięsa.
    Ponownie przykryć i wstawić na następne 30 minut do piekarnika. Po tym
    czasie wyjąć naczynie ze schabem z piekarnika i odstawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować