PIECZONY DORSZ Z WARZYWAMI

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Danie jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 4 filety z dorsza lub innej ryby
    • 1 cebula
    • 1 pomidor
    • ½ cukinii
    • 6 pieczarek
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka mielona
    • ¼ szklanki białego wina
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 2 łyżki posiekanej mięty
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony dorsz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłucz, poporcjuj. Rybę oprósz solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową.
  • Dorsz pieczony z warzywami 2. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Pomidory i cukinię umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  • Pieczony dorsz z warzywami 3. Na dnie posmarowanego olejem naczynia ułóż plasterki cebuli, miętę i rybę. Na każdym kawałku ryby połóż pomidory i cukinię. Przykryj pokrojonymi w plasterki pieczarkami i posyp startym żółtym serem. Następnie posyp szczypiorkiem. Skrop winem, przykryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180o na ok. godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować