Pieczona, tarta cukinia

4.51 (196 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Niskokaloryczna potrawa na późne lato. Często nie wiem co zrobić z nadmiarem cukinii w ogródku a leczo nie jest moją ulubioną potrawą.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukinia: 0.5 sztuki
    - czerwona papryka chilli: 0.5 sztuki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - ser żółty: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Pieczona, tarta cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzewamy piekarnik do 180ciu stopni. Siekamy papryczkę, cebulę i mieszamy, dodajemy tarty ser żółty, jajko i bułkę tartą. foremkę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułka tartą. Kiedy nagrzeje się piekarnik ścieramy jak najszybciej cukinię(nie chcemy aby puściła szybko sok). Mieszamy z pozostałymi składnikami, wylewamy do foremki i pieczemy około 20 minut w zależności jak gruba wyjdzie nam warstwa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować