Pieczona cukinia z parmezanem

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

Cukiniowo, warzywnie i jarsko czyli po prostu zdrowo i dietetycznie. Na ciepło i na zimno, jako samodzielny posiłek i jako dodatek do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • • 2 małe cukinie zielone
    • 2 małe cukinie żółte
    • sól, pieprz do smaku
    • 6 łyżek oliwy
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • 2 łyżki startego parmezanu
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona cukinia z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cukinie umyć, pokroić na plasterki.
    • Naczynie do zapiekania posmarować oliwą i ułożyć plastry w rzędach.
    • Polać resztą oliwy, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    • Piec w temp 200 st.C przez 20 minut, posypać parmezanem i zapiekać jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować