Pieczona gruszka z lodami i cynamonem

4.5 (184 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Gruszka z lodami i aromatem cynamonu oraz kawałkami chrupiącego ciasteczka to doskonały pomysł. Deser jest baaardzo prosty, ale zapewniam, że polubią go wszyscy - o ile lubią cynamon.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 gruszka (najlepiej słodka i twarda)
    sok z cytryny/limonki
    2 gałki lodów
    2 herbatniki
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczona gruszka z lodami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę należy umyć, przekroić na pół i ze środka wydrążyć gniazda nasienne.
    Następnie owoc złożyć i szczelnie owinąć folią aluminiową.
    Piec do miękkości - przez kilkanaście minut w temperaturze 180 stopni.
    (Czas pieczenia zależy od naszych preferencji, ja lubię lekko twarde oraz od gatunku i wielkości gruszki.)
    Po tym czasie kawałki gruszki ułożyć na talerzyku, skropić odrobiną soku z cytryny/limonki, a wydrążone środki wypełnić lodami.
    Całość posypać cynamonem i udekorować herbatnikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować