Pieczarki nadziewane kaszą i mięsem

3.5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś na fajną kolację bez zbędnego stania przy garach. Portobello idealnie nadają się do faszerowania. Po upieczeniu są bardziej jędrne niż zwykłe pieczarki. Gorąco polecam z rożnymi nadzieniami
Arek Gie

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże pieczarki portobello
    100 g ugotowanej kaszy bulgur
    150 g mielonego mięsa wieprzowego
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    3 pomidory suszone w oleju
    4 plastry sera żółtego (opcjonalnie 100 g tartego sera żółtego)
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pieczarki nadziewane kaszą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki nadziewane kaszą i mięsem 1. Pieczarki oczyszczamy.


    Kaszę mieszamy z mięsem, natką pietruszki i pokrojonymi w paski, suszonymi pomidorami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Przygotowanym farszem wypełniamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy.

    Pieczemy 40-45 min (w zależności od wielkości pieczarek) w temperaturze 180°C.


    10 minut przed końcem pieczenia układamy na wierzch pieczarek, żółty ser. Zapiekamy bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Portobello

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować