Pieczarki nadziewane mozarellą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myjemy, osuszamy. Wykrawamy korzonki, lekko wydrążamy i drobno siekamy,
2.Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i szklimy cebulę, pokrojoną w kostkę. Dodajemy posiekane pieczarki i chwilę razem smażymy.
3.Pieczarki układamy w naczyniu do zapiekania, smarujemy pozostałym rozpuszczonym masłem, oprószamy czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Napełniamy usmażoną cebulką z pieczarkami.
4.Pomidory kroimy w plasterki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki. Mozarellę kroimy również na plasterki i potem w niewielkie kawałki.
5.Układamy na przemian pomidory i mozarellę na pieczarkach.
6.Pieczemy ok 35 min w 200 st. Dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!
Komentarze