Pieczarki nadziewane mozarellą i pomidorami

4.5 (201 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Aromatyczna przekąska lub dodatek do obiadu.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8dużych pieczarek do nadziewania np. portobello
    2 pomidory
    1 op mozarelli
    1 cebula
    sól
    pieprz
    bazylia
    2 łyżki masła
    czosnek granulowany
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pieczarki nadziewane mozarellą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, osuszamy. Wykrawamy korzonki, lekko wydrążamy i drobno siekamy,
  • 2. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i szklimy cebulę, pokrojoną w kostkę. Dodajemy posiekane pieczarki i chwilę razem smażymy.
  • 3. Pieczarki układamy w naczyniu do zapiekania, smarujemy pozostałym rozpuszczonym masłem, oprószamy czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Napełniamy usmażoną cebulką z pieczarkami.
  • 4. Pomidory kroimy w plasterki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki. Mozarellę kroimy również na plasterki i potem w niewielkie kawałki.
  • 5. Układamy na przemian pomidory i mozarellę na pieczarkach.
  • 6. Pieczemy ok 35 min w 200 st. Dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować