Pieczarki faszerowane w panierce

4.45 (158 ocen)

  • 45 min

Pieczarki faszerowane z ulubionymi warzywami mogą stanowić sycący i smaczny posiłek, mogą też być dodatkiem i przystawką do dań mięsnych. Polecam :)

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    6 pieczarek
    mała cebula
    natka pietruszki
    olej
    jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy. 3 pieczarki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju z pieprzem i solą, pod koniec smażenia dodajemy 1 łyżkę bułki tartej. Pozostałym 3 pieczarkom odrywamy ogonki i napełniamy podsmażonym farszem, na wierzch kładziemy listki natki pietruszki (można też zsiekać natkę pietruszki i dodać do farszu). Jajko rozkłócamy, doprawiamy pieprzem i solą. Nadziane pieczarki obtaczamy w jajku, bułce i smażymy najpierw od strony farszu aż do uzyskania złocistego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować