Faszerowane jaja w panierce

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Jajka dobre nie tylko na Wielkanoc

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek na twardo
    1 jajko surowe
    2 plastry szynki
    0,5 niedużej cebuli
    1 łyżeczka chrzanu
    1,5 łyżeczki majonezu
    bułka tarta
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Faszerowane jaja w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ostudzone jajka przekrawamy na pól i wyjmujemy żółtka które rozcieramy łyżeczką, następnie dodajemy do nich cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz szynkę pokrojoną w niewielkie kawałki. Dodajemy majonez oraz chrzan i sól z pieprzem do smaku i dokładnie trzeba wszystko wymieszać, a farsz nałożyć do białek (ściśle). Surowe jajko trzeba roztrzepać widelcem i nafaszerowane jajka moczymy w jajku i bułce tartej (tylko z tej płaskiej strony). Na patelni rozgrzewamy olej a jajka smażymy po 1 stronie tam gdzie jest bułka (smażyłem dosłownie minute, skończyłem układać na patelni a te co były włożone jako pierwsze już były rumiane). Wyciągamy na talerz, a następnie układamy na specjalnym półmisku i dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować