pasztet z selera

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

alternatywa dla pasztetu mięsnego, wyśmienity w smaku

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg selera korzeniowego
    2 duże cebule
    1 margaryna
    4 ząbki czosnku
    1 szkl. wody
    1 kostka bulionu grzybowego
    1 szkl. bułki tartej
    6 jaj
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. seler, cebulę i czosnek pokroić na kawałki, dodać margarynę, bulion i wodę i gotować ok. 1 godz., wystudzić, jeżeli nie rozgotowało się - wycisnąć przez praskę lub przepuścić przez maszynkę; dodać przyprawy, bułkę i jajka;
    wyrobić gładką masę i przełożyć do foremek, najlepiej aluminiowych (z podanej porcji wychodzi 4 1/2 kg foremek)
    piec ok 1,5 godz w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować