Paszteciki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę.
2. Na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną . Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta .
3.Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek . Resztę zostawiamy do posypania. Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .
Komentarze