Paszteciki warzywne

0 (0 ocen)

  • 15 min

Polecam dla osób dbających o zdrowie i wegetarianom

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szt cukinia,
    2 szt marchewka,
    2 łyżki olej kujawski,
    2 szt jajko,
    2 ząbki czosnek,
    3 łyżeczki majeranek,
    2 łyżeczki papryka słodka,
    1 szt cebula,
    5 łyżek słonecznik,
    1 szkl zarodki pszenne,
    Kucharek - uniwersalna,
    1 szt papryka czerwona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę.
  • 2. Na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną . Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta .
  • 3. Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek . Resztę zostawiamy do posypania. Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować