Pasta z białej fasoli

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

Pyszna pasta na kanapki.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 puszki fasoli konserwowej - drobnej (nie Jaś)
    sól,
    pieprz,
    średnia cebula,
    ząbek czosnku,
    szczypta majeranku,
    przegotowana zimna woda.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z białej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączamy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. W tym miejscu mamy wybór czy podsmażamy na odrobinie masła (nie będzie wtedy wersja wege), oleju lub zupełnie beztłuszczowo. Kiedy cebulka się podsmaży, dodajemy posiekany czosnek, solimy i chwilkę smażymy (uwaga aby nie zbyt długo, bo czosnek będzie gorzki) na sam koniec dodajemy majeranek i dosłownie sekundkę smażymy. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, i podlewając odrobiną wody mielimy. Próbujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Można także składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa lub rozdrobnić w preferowany sposób. Masę chowamy do lodówki aby się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować