Pasta serowo – rybna z młodą marchewką, cebulką dymką i ziołami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wariacja na temat pasty serowej z wędzoną makrelą. Dodatek sezonowych składników zupełnie odmienia smak smarowidła.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g serka kremowego fromage 24,5% tłuszczu
    1 makrela wędzona (280 g)
    100 g oczyszczonej młodej marchewki
    50 g oczyszczonej cebuli dymki
    2 łyżki posiekanej szałwii
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    ½ łyżeczki kminku mielonego
    ¼ łyżeczki imbiru mielonego
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Kanapki Dodatki Pasty Ser

Pasta serowo – rybna z młodą marchewką, cebulką dymką i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta serowo – rybna z młodą marchewką, cebulką dymką i ziołami 1. Rybę oczyścić z ości i skóry. Mięso wymieszać z serkiem i koncentratem pomidorowym.
  • Pasta serowo – rybna z młodą marchewką, cebulką dymką i ziołami 2. Dodać startą na drobnych oczkach tarki jarzynowej marchewkę, posiekaną dymkę i zioła, wsypać słodką paprykę, kminek i imbir – wymieszać. Na końcu pastę doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować