Pasta rybna z twarogiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z wędzonej makreli z dodatkiem białego sera i warzyw, doprawiona curry, przyprawami korzennymi i pikantnym kolorowym pieprzem. Smaczne smarowidło – idealne na kanapki.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela (310 g)
    275 g twarogu tłustego 9% tłuszczu
    120 g kukurydzy konserwowej z zalewy (masa po osączeniu)
    1 duża biała cebula (120 g)
    60 g obranej marchewki
    40 g obranego selera korzeniowego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. typu greckiego)
    2 łyżki soku cytryny
    1 łyżeczka przyprawy curry w proszku
    1 łyżeczka mielonej białej gorczycy
    ¼ łyżeczki mielonej kurkumy
    ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta rybna z twarogiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta rybna z twarogiem i warzywami 1. Cebulę obrać i posiekać, marchewkę oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. W misce wymieszać cebulę, marchewkę, seler, osączoną kukurydzę, curry, gorczycę, kurkumę i gałkę muszkatołową.
  • Pasta rybna z twarogiem i warzywami 2. Dołożyć oczyszczoną ze skóry i ości rybę, twaróg i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać z dodatkiem jogurtu i soku z cytryny. Gotowe smarowidło doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować