Pasta jajeczna z prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek i sera żółtego z dodatkiem prażonej cebuli i szczypiorku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, takie pasty to ja mogę jeść codziennie na śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    100 gram sera żółtego
    4 łyżki prażonej cebulki
    Pół pęczka szczypiorku
    3-4 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy prażoną cebulkę, majonez oraz musztardę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pastę podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować