Bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek i sera żółtego z dodatkiem prażonej cebuli i szczypiorku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, takie pasty to ja mogę jeść codziennie na śniadanie.
15 min
Dla 4 osób
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
100 gram sera żółtego
4 łyżki prażonej cebulki
Pół pęczka szczypiorku
3-4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Sól, pieprz
Pasta jajeczna z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy prażoną cebulkę, majonez oraz musztardę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pastę podajemy z pieczywem.
Komentarze