Pasta boczkowa

4.99 (183 ocen)

  • 15 min

Pasta boczkowa, czyli pasta z boczku to bardzo łatwy i niedrogi przepis na coś, czym można smacznym posmarować chleb. Pomysł dostałam od partnera, który sam kiedyś to przyrządził. I jest pyszna!!!

  • 15 min

Składniki:

  • - około 70-80 dag boczku parzonego i wędzonego
    - 2 cebule
    - 2-3 ząbki czosnku
    - pieprz do smaku
    - pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
Wystaw ocenę:

4.99 (183 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta boczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zmielony boczek 1. Boczek tniemy w paski i mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa na grubszych oczkach. Cebule oraz ząbki czosnku obieramy i też przeciskamy przez maszynkę.
  • mieszamy z cebulką i czosnkiem 2. Całość mieszamy łyżką i przyprawiamy papryką słodką oraz pieprzem (soli raczej nie trzeba, gdyż boczek sam w sobie jest słony - no, chyba,że ktoś lubi bardzo słone, to może dodać sól).
  • Smacznego! 3. Gotowe! Smarujemy chlebek albo bułeczkę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować