Rolada boczkowa

  • wyświetlono: 4781 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Polecam do kanapek.

Gregorhspeed
  • 60min

Składniki

1,5 kg boczku
Musztarda rosyjska
Kilka ząbków czosnku
Papryka słodka mielona

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Rolada boczkowa

  • 1. Z boczku ściągamy skórę i rozcinamy go aby powstał płaski kawałek o grubości około 1,5 cm. Smarujemy go z jednej strony musztardą, dodajemy pokrojony czosnek. Zwijamy boczek w formę rolady tak aby musztarda z czosnkiem znalazły się w środku. Całość obwiązujemy ciasno sznurkiem i posypujemy papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babciboczekrolada
 

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada serowa

Dodane przez: bronislawa70

Rolada serowa

Rolada serowa to świetna przekąska...

Rolada marchewkowa

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Rolada marchewkowa

Rolada marchewkowa to przystawka...

Rolada szpinakowa

Dodane przez: Świeca Urszula

Rolada szpinakowa

Polecam pyszną roladę szpinakową.

Rolada serowa

Dodane przez: Mechanik

Rolada serowa

Rolada serowa jako element zimnej...

image-0t2kpw6

Dodane przez: beniawojt

Rolada warzywna

Kiedy znudzi się nam tradycyjna...

rolada drobiowa

Dodane przez: joanna1974

rolada drobiowa

bardzo smaczna i przede wszystkim...