Rolada boczkowa

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Polecam do kanapek.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg boczku
    Musztarda rosyjska
    Kilka ząbków czosnku
    Papryka słodka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada boczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z boczku ściągamy skórę i rozcinamy go aby powstał płaski kawałek o grubości około 1,5 cm. Smarujemy go z jednej strony musztardą, dodajemy pokrojony czosnek. Zwijamy boczek w formę rolady tak aby musztarda z czosnkiem znalazły się w środku. Całość obwiązujemy ciasno sznurkiem i posypujemy papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować