Paryżanki

4.5 (195 ocen)

Słodkie maleństwa...

Składniki:

  • 65 dag mąki pszennej,
    10 dag mąki ziemniaczanej,
    20 dag cukru pudru,
    1/2 kg masła roślinnego,
    2 opak. cukru waniliowego,
    1/3 szkl. cukru.
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Paryżanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Dodać mąkę ziemniaczaną, a następnie pszenną. Dobrze zagnieść ciasto.
  • 2. Uformować kilka ruloników, obsypać cukrem. Przykryć folią spożywczą i na ilka godzin włożyć do lodówki (najlepiej na całą noc).
  • 3. Następnie pokroić na małe romby i ułożyć na blasze. Piec ok. 25 min w temp. 190st. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować