Panierowany camembert z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Ser dzielimy na trójkąty. Maczamy w roztrzepanym jajku i mieszaninie wykonanej z bułki i orzechów. Serowe trójkąty smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Gotowe studzimy.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy na ćwiartki.
Pomidory kroimy na ćwiartki,
Oliwki kroimy w plasterki,
Sałatkę płuczemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze części. Przekładamy do miski. Dokładamy do niej pomidory, ser, jajka oraz oliwki. Delikatnie mieszamy.
Całość polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy i podajemy.
2.Sos: Wszystkie składniki umieszczamy razem w kubku, czy na talerzu. Mieszamy, dokładnie, aby je połączyć.
Komentarze