Camembert panierowany

  • wyświetlono: 280 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Camembert doskonale smakuje panierowany w jajku i bułce tartej. Stanowi doskonałą przystawkę na ciepło na każdym przyjęciu:)

ilka_86
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ser camembert: 1 sztuka
- Jajko: 1 sztuka
- bułka tarta do panierki: 2 łyżki
- mąka do obtaczania: 1 łyżka
- sól i pieprz: 1 szczypta
- olej do smażenia: 2 łyżeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Camembert panierowany

  • Camembert panierowany1. Ser przeciąć wzdłuż na dwie połowy. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Krążki panierować najpierw w mące, potem w jajku, na koniec dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubioną surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimacamembertwiosnawalentynkijesieńkolacja we dwojeimprezykonkurs_karnawał

Komentarze

Podobne przepisy

ser panierowany

Dodane przez: kasia_m86

Panierowany ser z żurawiną

Dość syta przystawka, którą nie...

camembert

Dodane przez: paolineczka

Camembert w pistacjach

Jestem chyba największa fanką sera...

Dodane przez: Niunia30

Panierowany kalarior

Jest pyszny i zdrowy. Mozna podawać...

Karp panierowany z patelni

Dodane przez: luna19

Karp panierowany z patelni

Karp wigilijny , najprostszy ,...

smażony camembert

Dodane przez: karolinajedynak24

SMAŻONY CAMEMBERT

Ser camembert jest pyszny na pieczywie...

Smażony camembert

Dodane przez: joanna30

Smażony camembert

Doskonały z żurawiną i białym pieczywem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE