PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

4.97 (199 ocen)

  • 60 min

Pyszne urozmaicenie dla skrzydełek kurczakowych,delikatne w smaku,poprostu pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    marynata:
    1/3 szkl oleju
    zioła prowansalskie lub inne ulubione zioła
    sók,pieprz
    panierka:
    2 jajka
    bułka tarta ok.szklanki
Wystaw ocenę:

4.97 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka podgotowujemy ok.30 minut w osolonej wodzie.Studzimy skrzydełka,obrywamy lotki.Z oleju i ziól robimy marnatę,pokrywamy nią skrzydełka,wkładamy do torebki foliowej odstawiamy do lodówki na conajmniej godz.Wyjmujemy skrzydełka,kazde panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku,potem bulce tartej.Smażymy na głebokim oleju na rumiano zobu stron.

Porady

Z frytkami smakuja wybornie,niczym kurczak z kfc:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować