panierowane pałki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smakowite danie na obiad czy też kolację

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka, chili, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa pikantna do kurczaka, magi, wszystkie przyprawy po 1 łyżeczce, jajka, bułka tarta, olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w misce wszystkie przyprawy mieszamy, dodajemy olej i dokładnie łączymy z przyprawami, dodajemy pałki z kurczaka i dokładnie mieszamy , odstawiamy do lodówki na 24 godziny , po tym czasie wyjmujemy pałki i obgotywujemy w garnku z wrzącą wodą około 20-30 minut, wyjmujemy do ostudzenia, rozbijamy jajka i maczany w nich pałki po czym panierujmy w bułce tartej, ja panieruje 2 razy i obsmazamy na złoto .

Porady

w misce wszystkie przyprawy mieszamy, dodajemy olej i dokładnie łączymy z przyprawami, dodajemy pałki z kurczaka i dokładnie mieszamy , odstawiamy do lodówki na 24 godziny , po tym czasie wyjmujemy pałki i obgotywujemy w garnku z wrzącą wodą około 20-30 minut, wyjmujemy do ostudzenia, rozbijamy jajka i maczany w nich pałki po czym panierujmy w bułce tartej, ja panieruje 2 razy i obsmazamy na złoto .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować