Panierowane kanie

4.5 (194 ocen)

Pyszna, i bardzo prosta w przygotowaniu przystawka.

Składniki:

  • * Kanie - tylko kapelusze,
    * 1-2 jajka w zależności ile mamy grzybów,
    * mąka,
    * bułka tarta,
    * sól, pieprz,
    * tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowane kanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowane kanie 1. Kanie opłukać, odsączyć. Ułożyć blaszkami do góry i lekko posolić. Następnie panierować tak jak kotlety schabowe: w mące, roztrzepanym jajku z dodatkiem odrobiny pieprzu i na koniec w bułce tartej. Delikatnie docisnąć panierkę i usmażyć z dwóch stron na złoty kolor (ok. 3 min. jedna strona).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować