1.Biszkopt: Bialka ubic na sztywną pianę, dodawac stopniowo cukier, potem żółtka i na koncu przesiane mąki z proszkiem.Wylac na blaszke (25x30) i piec ok 35 minut w tepm 160 stopni.Wystudzic i przekroic na pół.
2.Jeden budyn ugotowac wg przepisu na opakowaniu.
Drugi budyń udotowac tez wg przepisu na opakowaniu ale zanim budyn stanie sie gesty wsypujemy do niego sucha galaretkę i energicznie mieszamy.Wystudzić.
Po wystudzeniu budynie połączyc ze sobą.
Rozpuscic zielona galaretke wg przepisu na opakowaniu.
3.Miękką margarynę utrzec z zoltkami i cukrem pudrem, na koncu dodawac po lyzce zimnego budyniu.Utrzec na gładka masę.Krem wyłożyc na biszkopt(ktory mozna nasączyć wodą z cytryną).
4.W gornej czesci biszkoptu wyciac kieliszkiem kółeczka:4 na krotkiej i 6 na długiej stronie.
Powycinany biszkopt nałożyc na krem, lekko przydusic.
Lekko tężejącą galaretke powlewac w wyciete dziurki i przykryć nasaczonymi kolkami.
5.Składniki na polewę rozpuscic.Wymieszac na gładka polewę.Malowac wzorki lub buzki.
Komentarze