Panduś

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Biszkoptowe ciasto z kremem i galaretką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    7 jaj,
    1 szklanka cukru,
    1,5 szklanki maki ziemniaczanej,
    1/2 szklanki mąki pszennej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.
    KREM:
    2 budynie śmietankowe b/c,
    1 galaretka czerwona,
    2 żółtka,
    3/4 kos margaryny,
    3/4 szklanki cukru pudru,
    1 l mleka,
    POLEWA:
    1/3 kos margaryny,
    3 łyżki wody,
    3 łyżki cukru,
    2 łyżki kakao.
    Dodatkowo:
    1 galaretka zielona.
    woda z cytryną do nasączenia biszkoptu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Panduś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Bialka ubic na sztywną pianę, dodawac stopniowo cukier, potem żółtka i na koncu przesiane mąki z proszkiem.Wylac na blaszke (25x30) i piec ok 35 minut w tepm 160 stopni.Wystudzic i przekroic na pół.
  • 2. Jeden budyn ugotowac wg przepisu na opakowaniu.
    Drugi budyń udotowac tez wg przepisu na opakowaniu ale zanim budyn stanie sie gesty wsypujemy do niego sucha galaretkę i energicznie mieszamy.Wystudzić.
    Po wystudzeniu budynie połączyc ze sobą.
    Rozpuscic zielona galaretke wg przepisu na opakowaniu.
  • biszkopt z masa 3. Miękką margarynę utrzec z zoltkami i cukrem pudrem, na koncu dodawac po lyzce zimnego budyniu.Utrzec na gładka masę.Krem wyłożyc na biszkopt(ktory mozna nasączyć wodą z cytryną).
  • wlewamy tezejaca galaretke do dziurek:) 4. W gornej czesci biszkoptu wyciac kieliszkiem kółeczka:4 na krotkiej i 6 na długiej stronie.
    Powycinany biszkopt nałożyc na krem, lekko przydusic.
    Lekko tężejącą galaretke powlewac w wyciete dziurki i przykryć nasaczonymi kolkami.
  • pandusiowe buzki 5. Składniki na polewę rozpuscic.Wymieszac na gładka polewę.Malowac wzorki lub buzki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Góra lodowa

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto góra lodowa

JulkaTomeczek Ciasto dla wielbicieli masy z mleka w proszku 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować