Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Złociste i chrupiące paprykowo-czosnkowe pałeczki z kurczaka na obiad...

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 6 dużych pałeczek z kurczaka
    1 duża cebula
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1 główka czosnku
    przyprawa grill meksykański do oprószenia
    papryka słodka do oprószenia
    sól himalajska do smaku
    4 łyżki oliwy z oliwek
    4 łyżki sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałeczki o paprykowo-czosnkowym aromacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w przyprawach 1. Mięso opłucz wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Sos sojowy wymieszaj z oliwą natrzyj mięso z każdej strony,oprósz równomiernie papryką słodką i grillem meksykańskim do smaku oraz sola himalajską .Tak przygotowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  • Z papryką 2. Cebulę obierz pokrój w piórka czosnek obierz ze skórki i rozsyp razem z cebulą równomiernie na mięsie.Paprykę wydrąż z nasion pokrój na paski ułóż na mięsie przykryj folią aluminiową i wstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień mięso przed pieczeniem ogrzać do temp pokojowej włożyć do piekarnika i piec około godziny w temp 180*c W czasie pieczenia polewaj pałeczki sosem który utworzy się na dnie formy. Gotowe mięso podawaj z ziemniakami z wody i dowolnym bukietem surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować