Pałeczki miodowo-paprykowe

5 (147 ocen)

  • 1 godz. 10 min

świetne dla dzieci na kinder bale ale również dla dorosłych na imprezy

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • * 10 pałeczek z kurczaka
    * 2 łyżki sosu sojowego
    * 3 łyżki miodu prawdziwego
    * 1,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    * 3 ząbki czosnku
    * 3 łyżki wody
    * sól i pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałeczki miodowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj osusz ,oprósz solą pieprzem i papryką słodką z każdej strony ułóż w naczyniu żaroodpornym .

    Miód wlej do szklanki dodaj sos sojowy i wyciśnięty przez praskę obrany czosnek oraz wodę , wymieszaj ,tak przygotowanym sosem polej mięso i przemieszaj w naczyniu aby składniki sie równomiernie rozeszły po mięsie.

    Przykryj pokrywą od naczynia i piecz około 60 min w temp 180*aż mięso będzie miękkie na 10 min przed końcem pieczenia naczynie odkryj i zrumień mięso. Podawać z bagietką czosnkową gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować