Orzechowiec miodowy z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO : Wszystkie składniki połączyć, zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Dwa placki rozwałkować i przełożyć do blaszek o takich samych wymiarach. Każdy placek piec po ok. 15 minut w temp. 180 stopni.
2.BUDYŃ: Z mleka odlać większe pół szklanki i rozrobić w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. Dodać mleko z mąką, zagotować.
3.POLEWA ORZECHOWA: Wszystkie składniki zagotować i mieszać aż masa zacznie gęstnieć. Dodać łyżkę zimnej wody, wymieszać.
4.Trzecią część ciasta rozwałkować, wyłożyć do blaszki. Na surowe ciasto w blaszce wyłożyć polewę orzechową. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
5.Na jeden placek wyłożyć lekko rozgrzaną masę krówkową, rozsmarować. Przykryć drugim plackiem, posmarować gorącą masą budyniową, przykryć plackiem z polewą orzechową.
SMACZNEGO :)
Komentarze