Ogorki z papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.OGÓRKI POKROIĆ W PLASTERKI. CEBULE, PAPRYKE, SELER POKROIĆ W KOSTKE. DO ZALEWY 1 POTRZEBNE JEST 9SZL WOGY I 1 SZKL SOLI TO PRZEGOTOWAĆ I OSTUDZIĆ. OSTUDZONA ZALEWĄ ZALEWAMY OGÓRKI I ZOSTAWIAMY NA GODZINE I CO JAKIŚ CZAS PRZEMIESZAĆ ŻEBY OGÓRKI PRZESZŁY ZALEWĄ.WYLAC ZALEWE I OGÓRKI WŁOŻYĆ DO SLOICZKOW. DO ZALEWY 2 POTRZEBNE JEST 3 SZKL WODY, 1 KG CUKRU, 2,5 ŁYŻKI SOLI, 2 ŁYŻECZKI GORCZYCY, 1ŁYŻKA ZIELA ANGIELSKIEGO I POD KONIEC GOTOWANIA DODAĆ 2 SZKL OCTU I ZAGOTOWAĆ I ODSTAWIĆ DO LETNIEJ ZALEWY.LETNIA ZALEWA ZALAĆ OGÓRKI I GOTOWAĆ 5 MINUT.
Komentarze