OGORKI Z PAPRYKA

4.49 (198 ocen)

  • 2 godz.

TROCHE PRACY PRZY OGÓRKACH JEST ALE WRTO Z PRÓBOWAĆ JESLI KTOS LUBI OGORKI SLODKO-KWAŚNE

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5KG OGÓKOW
    0,5 KG CEBULI
    4PAPRYKI CZERWONE
    1SELER
    12 SZKL WODY
    1 SZKL SOLI + 2,5ŁYŻKI SOLI
    2 SZKL OCTU
    1 KG CUKRU
    2 ŁYŻECZKI GORCZYCY
    1 ŁYŻKA ZIELA ANGIELSKIEGO
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogorki z papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. OGÓRKI POKROIĆ W PLASTERKI. CEBULE, PAPRYKE, SELER POKROIĆ W KOSTKE. DO ZALEWY 1 POTRZEBNE JEST 9SZL WOGY I 1 SZKL SOLI TO PRZEGOTOWAĆ I OSTUDZIĆ. OSTUDZONA ZALEWĄ ZALEWAMY OGÓRKI I ZOSTAWIAMY NA GODZINE I CO JAKIŚ CZAS PRZEMIESZAĆ ŻEBY OGÓRKI PRZESZŁY ZALEWĄ.WYLAC ZALEWE I OGÓRKI WŁOŻYĆ DO SLOICZKOW. DO ZALEWY 2 POTRZEBNE JEST 3 SZKL WODY, 1 KG CUKRU, 2,5 ŁYŻKI SOLI, 2 ŁYŻECZKI GORCZYCY, 1ŁYŻKA ZIELA ANGIELSKIEGO I POD KONIEC GOTOWANIA DODAĆ 2 SZKL OCTU I ZAGOTOWAĆ I ODSTAWIĆ DO LETNIEJ ZALEWY.LETNIA ZALEWA ZALAĆ OGÓRKI I GOTOWAĆ 5 MINUT.

Porady

GDY NIE STARCZY ZALEWY 2 TO ZROBIĆ JESZCZE RAZ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować