PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ogórki z curryhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/05/2fe8bb757dd3d0678979fd3cbb002d88660c8a49.jpeg20481536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ogorki-z-curry-14
4 kg ogórków
4,5 sztuk cebuli
4 sztuki papryki czerwonej
Kilkanaście gałązek selera
1 ZALEWA:
9 szklanek wody
1 szklanka soli
2 ZALEWA:
4 szklanki cukru
6 szklanek wody
3 szklanki octu
2 łyżki ziela angielskiego (całego)
2 łyżki curry
Sposób przygotowania przepisu:
Ogórki z curry
1.
1 zalewa:
Letnią wodę mieszamy z solą aż sól się rozpuści. Ogórki kroimy w kawałki ok. 2 cm i wrzucamy do wody razem z łodygami selera. Odstawiamy na 3 godziny.
2.
2 zalewa:
Wszystkie składniki 2 zalewy umieścić w garnku i zagotować. Póżniej gotować jeszcze ok 5-8 minut.
3.
Cebulę i paprykę pokroić w paski lub kwadraty.Wyłowić ogórki z 1 zalewy i powkładać do 6/8 słoika. Dopełnić słoik cebulą i papryką.Zalać słoiki 2 zalewą. Zakręcić i pasteryzować 15 minut.
Porady
Te ogórki dobrze smakują z makaronem jak i różnymi mięsami.Można użyć też żółtej lub zielonej papryki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze