Niemieckie gofry

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Przepis znalazłam w karcie gwarancyjnej niemieckiej gofrownicy z 1974 roku (która swoją drogą wciąż działa) i postanowiłam z rodziną przetłumaczyć go z języka niemieckiego i spróbować wykonać. I jakże się opłacało! ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    200 g margaryny
    200 g cukru
    ½ litra mleka
    500 g mąki pszennej
    12 g proszku do pieczenia
    16 g cukru waniliowego
    olejek do smaku
    rozkruszone migdały
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Niemieckie gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym oraz połączyć z ubitymi białkami. Następnie dodać żółtka i powoli dolać mleko. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec dolać olejku do smaku oraz świetnie smakujące drobno pokruszone migdały.

Porady

Najlepiej podawać z bitą śmietaną i dżemem. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować