Nieład artystyczny

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Jogurtowo-serowa wariacja ;)

  • 2 godz.

Składniki:


  • 1 l jogurtu naturalnego gęstego
    250 g twarogu półtłustego
    4 galaretki: ametystowa, rubinowa, szafirowa, turkusowa
    300 g maślanych ciastek
    150 g masła
    2 łyżki kakao
    1 gorzka czekolada
    100 ml mleka
    gwiazdki z białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Nieład artystyczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21eg6dp 1. Ciastka zgniatamy za pomocą wałka. Dodajemy kakao i mieszamy. Masło rozpuszczamy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Tak przygotowaną masą z ciastek wykładamy dno oraz boki tortownicy (średnica 23 cm).
  • 2. Twaróg ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków i łączymy w jogurtem. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Masę jogurtowo-serową dzielimy na 4 równe części. Powinno wyjść mniej więcej po 250 ml. Do każdej dolewamy zimną ale płynną galaretkę. Wstawiamy wszystkie masy do lodówki na kilka minut aż częściowo stężeją.
  • 3. Przelewamy je do tortownicy na przemian. Po dwie duże łyżki masy każdego koloru. Z powodu częściowego stężenia nie będą ładnie się rozprowadzały, więc musimy co jakiś czas delikatnie potrząsać tortownicą. Na koniec równamy wierzch łyżką. Wstawiamy do lodówki.
  • 4. Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Wylewamy na sernik. Zostawiamy na noc w lodówce. Dekorujemy białymi gwiazdkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować