Niebo w gębie

4.5 (162 ocen)

super deser polecam

Składniki:


  • 3 serki homogenizowane waniliowe
    2 galaretki agrestowe
    kilka biszkoptów
    łyżeczka żelatyny
    5 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Niebo w gębie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy galaretkę tak jak podano na opakowaniu. Odstawiamy do zastygnięcia. Na małej brytfannie wykładamy biszkopty maczane w galaretce agrestowej. Układamy jeden obok drugiego. Następnie miksujemy serki homogenizowane. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Wlewamy do serków. Następnie wlewamy do tego także zawartość naczynia z galaretką jednak pozostawiamy trochę do wylania na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki (najlepiej do zamrażalki). Gdy już stężeje całkowicie zalewamy pozostałością galaretki agrestowej. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować