1.Jajka ubić trzepaczką i dodać śmietanę. Mleko zagotować, dodać przygotowaną masę jajeczną. Gotować do chwili powstania gęstej masy przypominającej twaróg. Ostudzić i przecedzić.
2.Masło utrzyj z cukrem, małymi porcjami dodawaj przygotowaną w punkcie 1 masę, miksuj. Dodaj sok z cytryny i aromat rumowy. Masę podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj kakao (ilość do smaku, tak by warstwy różniły się kolorem).
3.Tortownicę wyłóż biszkoptami, nasącz. Przełóż warstwy tka by się ze sobą nie zmieszały. Ułóż pokrojonego banana. Zalej ciasto ostudzoną, tężejącą galaretką.
Porady
Gotowych biszkoptów używam gdy chce przygotować ciasto szybko. Zwykle piekę domowy biszkopt w tortownicy dla jeszcze lepszego smaku.
Komentarze