1.Biszkopt-Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka, miksujemy.Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wsypujemy do ubitych jaj i delikatnie mieszamy.Ciasto wlewamy do wysmarowanej formy i pieczemy 30-40min 160-180C
2.Masa-Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance wody po czym wlewamy do głębokiego talerza po zastygnięciu kroimy w kostkę.Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 0,75 szklanki wody, dodajemy rozpuszczoną żelatynę.Ubijamy śmietanę, dodajemy jogurt, tężejącą galaretkę, brzoskwinię pokrojoną w małe kawałki, pokrojone winogrona i galaretkę pokrojoną w kostkę, mieszamy.
3.Biszkopt przekroić wzdłuż.Spodnią część biszkoptu nasączamy syropem z brzoskwiń (0,5szklanki), po czym wykładamy masę, przykrywamy drugą częścią biszkoptu.Wierzch biszkoptu posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze