Nalewka orzechowo-ziołowa

4.5 (162 ocen)

Sprawdzona nalewka mojego Taty. Uwaga: mocna!

Składniki:

  • *20 sztuk zielonych orzechów włoskich w łupinkach
    * 0,5 litra spirytusu
    *0,5 litra czystej wódki
    *suszone zioła: mięta, tymianek, dziurawiec
    *miód
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka orzechowo-ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrój orzechy, przesyp je do szklanego naczynia, zalej spirytusem.
  • 2. Suszone zioła w drugim szklanym naczyniu zalej wódką; dodaj 3 łyzki miodu do smaku.
  • 3. Po 6 tyg. przecedź i zlej obydwa roztwory do jednego naczynia i odstaw w ciepłe miejsce. Po 2 tyg. nalewka gotowa!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować