Nalewka orzechowo-ziołowa

  • wyświetlono: 1436 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Sprawdzona nalewka mojego Taty. Uwaga: mocna!

Składniki

*20 sztuk zielonych orzechów włoskich w łupinkach
* 0,5 litra spirytusu
*0,5 litra czystej wódki
*suszone zioła: mięta, tymianek, dziurawiec
*miód

Sposób przygotowania przepisu:

Nalewka orzechowo-ziołowa

  • 1. Pokrój orzechy, przesyp je do szklanego naczynia, zalej spirytusem.
  • 2. Suszone zioła w drugim szklanym naczyniu zalej wódką; dodaj 3 łyzki miodu do smaku.
  • 3. Po 6 tyg. przecedź i zlej obydwa roztwory do jednego naczynia i odstaw w ciepłe miejsce. Po 2 tyg. nalewka gotowa!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

orzechyziołakonkurs_nalewkimocna nalewka

Komentarze

Podobne przepisy

Nalewka truskawkowa z wanilią i pieprzem

Dodane przez: teresa-kr

Nalewka z truskawek z pieprzem i wanilią

Wyśmienity i jednocześnie wyrafinowany...

UZDRAWIAJACA CYTRYNÓWECZKA

Dodane przez: ewa_gotuje

NALEWKA AKACJOWO-CYTRYNOWA

NAJLEPSZA NA JESIENNO -ZIMOWE PRZEMARZNIĘCIA

NALEWKA W ŚNIEGU

Dodane przez: ewa_gotuje

NALEWKA KAWOWA

NALEWKĘ PRZYGOTOWUJĘ OD LAT, SMAKUJE...

Nalewka z aronii- aroniówka

Dodane przez: Irmina

Nalewka z aroni - Aroniówka

Przepis dostałam od koleżanki....

Nalewka wiśniowa

Dodane przez: Radek

NALEWKA WIŚNIOWA

Jest mocna i pyszna.

Dodane przez: agakr

NALEWKA KARMELOWA

NAJLEPSZ NA BABSKIE POGADUSZKI