Zupa ziołowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna kremowa zupa pełna wiosennych ziół.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 ziemniaki
    cebula
    łyżka masła
    domowa przyprawa warzywna lub sól morska
    pieprz
    pęczek szczypiorku
    kilka listków czosnku niedźwiedziego
    kilka gałązek lubczyku
    garść młodych listków pokrzywy
    200 g kwaśnej wiejskiej śmietany

    do podania chipsy z cukinii oraz pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę szklimy na maśle. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Posypujemy przyprawą warzywną i zalewamy wodą (woda powinna pokryć ziemniaki). Gotujemy pod przykryciem do miękkości.

    Gdy warzywa są już miękkie miksujemy je za pomocą blendera. Dodajemy posiekane zioła i jeszcze chwilę bledujemy. Do zupy wlewamy śmietanę i doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Zupę podajemy z chipsami z cukinii i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Lubczyk Pokrzywa Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować