Naleśniki ze szpinakiem

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

pyszny tani i szybki obiad lub kolacja

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek mleka
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka vegety
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki pszennej
    15 dkg.sera zółtego tartego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak wsadzamy do garnka i rozmrażamy na małym ogniu,gdy mamy już prawie rozmrożony szpinak dodajemy mleko,czosnek przeciśnięty przez praskę,cukier i vegetę,przykrywamy i dusimy około 15 min.
    Masło rozpuszczamy na patelni wsypujemy mąkę(robimy jasną zasmażkę)i dodajemy do gotującego szpinaku mieszamy.
    Naleśniki smażymy na dużej patelni na połowę każdego naleśnika nakładamy szpinak i posypujemy serem składamy na kopertę.Podsmażamy na patelni aby ser się rozpuścił

Porady

Przepis na ciasto naleśnikowe ciężko mi podać,ponieważ zawsze robię na tzw "oko" A robię je tak: mąka pszenna mleko woda 2 jajka Wszystko mieszam mikserem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować