Naleśniki ze szpinakiem

4.5 (177 ocen)

Popularne naleśniki wzbogacone nietuzinkowym farszem.

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    2 szklanki mąki
    szczypta soli
    4 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Farsz:
    0,5 kg mrożonego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    1 opakowania sera typu Feta
    sól, pieprz
    1 jajko
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przekąski

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umieścić w naczyniu wszystkie składniki i wymieszać mikserem. Odstawić na pół godziny do lodówki.
  • 2. Masło roztopić, wrzucić drobno posiekany czosnek i zeszklić. Wrzucić szpinak i wymieszać. Dodać ser feta i jajko. Przyprawić według uznania pieprzem, solą i gałką muszkatołową.
  • 3. Naleśniki smażyć na oleju. Na placek nałożyć farsz szpinakowy. Zawinąć w rulon.

Porady

Nie należy przesadzać z ilością soli, gdyż ser sam w sobie jest już słony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować