Naleśniki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Naleśniki, nie ma (chyba) osoby, która by ich nie lubiła. Tradycyjnie podawane są na słodko. Wariacje na temat naleśników jest sporo, tym razem wariacja wychodzi z pod mojej patelni..

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - mleko: 2 szklanki
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - olej lub oliwa (jedna łyzeczka oleju lub oliwy na jednego naleśka): 6 łyżeczek
    NADZIENIE::
    - pieczarki: 300 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - ser żółty stary: 1 szklanka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - olej lub oliwa: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki odczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy pieczarki, solimy aby puściły soki, gdy płyn nam odparuje dodajemy cebule. Przyprawiamy pieprzem i w razie potrzeby jeszcze solimy.
  • 2. Mleko mieszamy w misce z jajkiem, dodajemy ciągle mieszając mąkę, dodajemy szczyptę soli. Odstawiamy na chwilę aby ciasto odpoczęło.
  • 3. Po chwili pieczemy naleśniki.
  • 4. Na usmażone naleśniki rozprowadzamy farsz z pieczarek i obsypujemy pieczarki startym serem. Zawijamy naleśniki.
  • 5. Teraz naleśniki możemy podpiec chwilę na suchej patelni, aby ser się rozpuścił, lub dać naleśniki do nagrzanego do 180*C piekarnika i podpiekać 10 minut.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować