Naleśniki z papryką i kiełbasą

4.5 (161 ocen)

  • 45 min

Naleśniki w wersji na ostro.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:

    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody (najlepiej gazowanej)
    2 jajka
    sól, pieprz, papryka ostra, vegeta
    posiekana natka pietruszki

    Farsz:

    1 długa kiełbasa
    1 czerwona papryka
    1 duża cebula
    ok. 4 ząbków czosnku
    mały koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz, ostra papryka, vegeta
    starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z papryką i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przyrządzamy ciasto naleśnikowe. Ja dodaję do ciasta ok. 2 łyżek oleju i smażę naleśniki na patelni teflonowej już nie dodając oleju. Ważne by ciasto "odpoczęło" ok. 40 minut zanim zacznie się smażyć naleśniki.

    Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Paprykę kroimy w kostkę i również dodajemy do kiełbasy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy ostrą papryką, pieprzem, solą oraz vegetą i dusimy ok.10 minut.

    Nakładamy farsz na połowę naleśnika i przykrywamy drugą połową. posypujemy startym serem i zapiekamy chwilę w piekarniku aż ser się rozpuści. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować