Naleśniki z papryką i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Z podanych składników przyrządzamy ciasto naleśnikowe. Ja dodaję do ciasta ok. 2 łyżek oleju i smażę naleśniki na patelni teflonowej już nie dodając oleju. Ważne by ciasto "odpoczęło" ok. 40 minut zanim zacznie się smażyć naleśniki.
Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Paprykę kroimy w kostkę i również dodajemy do kiełbasy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy ostrą papryką, pieprzem, solą oraz vegetą i dusimy ok.10 minut.
Nakładamy farsz na połowę naleśnika i przykrywamy drugą połową. posypujemy startym serem i zapiekamy chwilę w piekarniku aż ser się rozpuści. Gotowe!
Komentarze