Naleśniki z mięsem

4.5 (142 ocen)

Każdy kto jadł te naleśniki, mówił że po prostu pycha.

Składniki:

  • mąka -1 szklanka
    mleko -1/2 szklanki
    jajka -2 sztuki
    woda
    sól do ciasta
    tłuszcz do smażenia naleśników.
    FARSZ
    mięso mielone -250 g
    koncentrat pomidorowy -1 słoiczek
    papryczka chili
    majonez -1 słoiczek
    keczup do polania naleśników
    kapusta pekińska -1/2 główki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki z mięsem 1. NALEŚNIKI
    Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.
  • naleśniki z mięsem 2. FARSZ
    Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, papryczkę chili. Na gorące pół naleśnika, nakładamy farsz, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.tao. Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu. Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • naleśniki z mięsem 3. Na gorące pół naleśnika, nakładamy farsz, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować