Lubię jak placki naleśnikowe maja w sobie to "coś". Ketchup jest idealnym rozwiązaniem, aby nadać im pomidorowego i niezwykłego smaku. Do tego proste nadzienie i mamy przepyszne naleśniki, które są idealnym rozwiązaniem na syty posiłek.
30 min
Składniki:
(7 sporych sztuk)
Placki:
150 ml mleka
150 ml wody gazowanej
8-9 łyżek mąki pszennej (czubatych)
10 łyżek ketchupu pikantnego (płaskich; może być łagodny - wg gustu)
1 jajko
1/4 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki majeranku (opcjonalnie)
2 łyżki oliwy
Nadzienie:
200g żółtego sera
7 parówek (użyłam cielęcych)
Dodatkowo:
masło do obsmażenia
Naleśniki pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć placki naleśnikowe.
Ubić jajka, dodać wodę, mleko, ketchup, przyprawy i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem).
Następnie wsypać mąkę.
Po ponownym rozmieszaniu wlać oliwę i delikatnie rozprowadzić ją łyżką (placki nie będą przywierały do patelni).
2.Każdy z naleśników (gotowych) obficie posypać żółtym serem (startym), na brzegu położyć kiełbaskę i zwinąć (brzegi złożyć do środka i całość zrolować).
3.Tak przygotowane obsmażyć na maśle.
4.Podawać z ulubionym sosem lub posypać dodatkową porcją sera.
Komentarze