Naleśniki pomidorowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię jak placki naleśnikowe maja w sobie to "coś". Ketchup jest idealnym rozwiązaniem, aby nadać im pomidorowego i niezwykłego smaku. Do tego proste nadzienie i mamy przepyszne naleśniki, które są idealnym rozwiązaniem na syty posiłek.

  • 30 min

Składniki:

  • (7 sporych sztuk)
    Placki:
    150 ml mleka
    150 ml wody gazowanej
    8-9 łyżek mąki pszennej (czubatych)
    10 łyżek ketchupu pikantnego (płaskich; może być łagodny - wg gustu)
    1 jajko
    1/4 łyżeczki soli
    1/3 łyżeczki majeranku (opcjonalnie)
    2 łyżki oliwy
    Nadzienie:
    200g żółtego sera
    7 parówek (użyłam cielęcych)
    Dodatkowo:
    masło do obsmażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ketchupy Naleśniki

Naleśniki pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ypp6tu 1. Usmażyć placki naleśnikowe.
    Ubić jajka, dodać wodę, mleko, ketchup, przyprawy i wszystko razem wymieszać (najlepiej mikserem).
    Następnie wsypać mąkę.
    Po ponownym rozmieszaniu wlać oliwę i delikatnie rozprowadzić ją łyżką (placki nie będą przywierały do patelni).
  • image-0b9c63k 2. Każdy z naleśników (gotowych) obficie posypać żółtym serem (startym), na brzegu położyć kiełbaskę i zwinąć (brzegi złożyć do środka i całość zrolować).
  • image-0y3p0ah 3. Tak przygotowane obsmażyć na maśle.
  • 4. Podawać z ulubionym sosem lub posypać dodatkową porcją sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Faszerowane pomidorowe naleśniki

To może cię zainteresować