Naleśniki na kremówce

4.48 (195 ocen)

Nigdy wcześniej nie jadłam tak pysznych naleśników. Są tak dobre, że jadłyśmy z córką suche, bez dodatków. Przepis z książki Michela Roux 'Jajka'.

Składniki:


  • 125 g mąki pszennej
    15 g cukru
    2 jajka
    325 ml mleka
    100 g śmietany 30%
Wystaw ocenę:

4.48 (195 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Naleśniki Jajko

Naleśniki na kremówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wsypać mąkę, cukier. Wlać mleko i śmietankę i zmiksować na gładkie ciasto.

    Następnie dodać jajka, zmiksować dokładnie i odstawić na godzinę w temperaturze pokojowej.

    Po tym czasie wlewać ciasto na suchą, dobrze nagrzaną patelnię, smażyć z obu stron na rumiano.

    Naleśniki zwijać w chusteczki lub ruloniki, podawać z dżemem, kwaśną śmietaną i cukrem lub innymi ulubionymi dodatkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować