Naleśniki grillowane z mięskiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do dzbanka miksera wszystkie składniki na naleśniki i dokładnie zmiksować, konsystencja ciasta nie może być gęsta tylko lejąca-jeśli trzeba to dodać mleka lub mąki tortowej, odstawić na 30 minut
2.marchew, paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa, i pozostałych składników, dokładnie wymieszać z olejem i odstawić do lodówki aby mięso się zamarynowało smakami składników
3.w rondlu podsmażać farsz mieszając co jakiś czas, gdy będzie gotowe wsypać tartą bułkę i wymieszać, zostawić do wystygnięcia
4.na gorącej patelni do naleśników 22 cm posmarowanej olejem smażyć złociste naleśniki
5.na każdy naleśnik rozsmarować porcję farszu, brzegi podwinąć i zawijać rulony
6.patelnię grillową posmarować olejem i na mocno gorącej grillować naleśniki, podać od razu do jedzenia
Komentarze