Naleśniki z warzywami

4.5 (158 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj kolejny pomysł na naleśniki z warzywami, proste, a zarazem pożywne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe
    jajka - 2 szt
    mąka - 2 szkl
    woda - 1 szkl
    mleko - 1 szkl
    sól szczypta
    tłuszcz do smażenia
    Farsz
    warzywa na patelnię - 450 g ( z ziołami i papryką ) HORTEX
    sos słodko kwaśny - 2 łyżki
    cebula - 1 szt
    czosnek - 2 ząbki
    sól i pieprz
    tłuszcz
    Dodatkowo
    majonez - 1 łyżka
    keczup do polania
    kapusta pekińska do posypania naleśników.
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe
    Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki zmiksować.
    Smażyć naleśniki na patelni, z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Farsz:
    Cebulę i czosnek obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu.
    Warzywa wyłożyć do średnio rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
    Doprawić ziołami, dołączonymi do warzyw, smażyć kilka minut.
    Pod koniec smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć.
  • 3. Na gorące pół naleśnika, nałożyć porcję farszu, złożyć naleśnik na pół.
    Naleśnik posmarować delikatnie majonezem, posypać grubo kapustą pekińską i polać kapustę keczupem, tak postąpić z resztą naleśników.
    Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować