Naleśniki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto naleśnikowe
Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki zmiksować.
Smażyć naleśniki na patelni, z obu stron na złoty kolor.
2.Farsz:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu.
Warzywa wyłożyć do średnio rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Doprawić ziołami, dołączonymi do warzyw, smażyć kilka minut.
Pod koniec smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć.
3.Na gorące pół naleśnika, nałożyć porcję farszu, złożyć naleśnik na pół.
Naleśnik posmarować delikatnie majonezem, posypać grubo kapustą pekińską i polać kapustę keczupem, tak postąpić z resztą naleśników.
Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu.
Komentarze