Nadziewajki makaronowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Parówki nadziewane makaronem, makaron nadziewany fasolką a to wszystko w pikantnym rosole. Bardzo oryginalna i pyszna potrawa.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - parówki cienkie: 4 sztuki
    - makaron grube rurki: ok 1/4 paczki
    - fasolka szparagowa, świerza lub mrożona: 1/2 paczki
    - fasolka czerwona z puszki: 1 puszka

    - rosół:1 litr
    - wermut: 100 ml
    - ostra papryczka chilli: 1 szt
    - świeży imbir: 3-4 cm
    - sok z cytryny: 1 -2 łyżeczki
    - sól, pieprz, słodka papryka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dania z makaronem

Nadziewajki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewajki makaronowe 1. Parówki kroimy na kawałki o długości ok 1,5-2 cm, następnie nadziewamy je na nieugotowane rurki makaronu.
    Do śrokda każdej rurki makaronowej wkładamy fasolkę szparagową.
    Wbrew pozorą czynność ta przebiega szybko i sprawnie.
  • Nadziewajki makaronowe 2. Do gotowego rosołu (może być z kostki rosołowej) dodajemy sok z cytryny, imbir pokrojony w cienkie plasterki, drobno posiekaną papryczkę i wermut. Gotujemy 10 - 15 minut i odcedzamy.
    Makaron z parówkami zalewamy rosołem. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok 10-15 minut to czasu, aż makaron stanie się miękki. Pod koniec dodajemy fasolkę z puszki przepłukaną wcześniej zimną wodą.Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
    Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować