Nadziewajki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki kroimy na kawałki o długości ok 1,5-2 cm, następnie nadziewamy je na nieugotowane rurki makaronu.
Do śrokda każdej rurki makaronowej wkładamy fasolkę szparagową.
Wbrew pozorą czynność ta przebiega szybko i sprawnie.
2.Do gotowego rosołu (może być z kostki rosołowej) dodajemy sok z cytryny, imbir pokrojony w cienkie plasterki, drobno posiekaną papryczkę i wermut. Gotujemy 10 - 15 minut i odcedzamy.
Makaron z parówkami zalewamy rosołem. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok 10-15 minut to czasu, aż makaron stanie się miękki. Pod koniec dodajemy fasolkę z puszki przepłukaną wcześniej zimną wodą.Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Podajemy z pieczywem.
Komentarze